Επίσκεψη στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης της Enterprise Greece στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 25/04/2024

Την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) που διοργάνωσε διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών, στις 23 και 24 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος  Synergassia.

 

Στην αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από τις εθνικές αντιπροσωπείες της Αιγύπτου, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Εσθονίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ινδονησίας, της Ιρλανδίας, της Κροατίας, της Κύπρου, του Μαυροβουνίου, της Μολδαβίας, της Νορβηγίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αποστολής στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το πρώτο πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα συναντήθηκαν με τις εταιρίες του πάρκου και της Θερμοκοιτίδας Τεχνόπολης όπου έγινε αναφορά στη δυναμική και τις προοπτικές εξέλιξης του οικοσυστήματος τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας της πόλης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις ευκαιρίες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν.

 

Ο κος Τάσος Τζήκας Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας και στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, καθώς και σε εκείνες που υποστηρίζονται από τη Θερμοκοιτίδα και το cluster τεχνητής νοημοσύνης της Τεχνόπολης. Εξέφρασε δε την πίστη του ότι η Θεσσαλονίκη έχει ήδη μετεξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο Νέων Τεχνολογιών.

Στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου, στηρίζεται στο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, στη νέα επιχειρηματικότητα και στο οικοσύστημα της νέας οικονομίας που έχει ήδη δημιουργηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Επίσκεψη στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης της Enterprise Greece Επίσκεψη στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης της Enterprise Greece Επίσκεψη στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης της Enterprise Greece